Cumhuriyet döneminde çalışmaya başlayan Türk kadınlarının meslekleri nelerdir?

Cumhuriyet döneminde çalışmaya başlayan Türk kadınlarının meslekleri nelerdir?sorusunu yanıtlıyorum. bir çok kaynakta sadece yukarıda yazılı olan bilgi var aşağıdaki kısım tarafımdan hazırlanmıştır.

Bildiğiniz gibi Cumhuriyetimiz Kurulmadan Önce Kadınlarımız Sadece Çiftçilik ve Hayvancılık gibi işlerle uğraşmış,kısıtlıda olsa sağlık ve eğitim alanında çalışmışlardır. Cumhuriyetin Kurulduğu ilk yıllarda kadınlarımız yine çiftçilik ve dışında diğer alanlarda çok aktif olamamıştır.Ancak Ulu Önderimiz Olan Mustafa Kemal ATATÜRK”ün önderdiğindeki devrimler ve yenilikler sonrasında kadınlarımız yavaş yavaş ta olsa toplum hayatında içinde bulunduğu kısıtlı iş alanlarından sıyrılıp hayatın her alanında çalışarak bende varım demiştir.Spordan,askerliğe,sanattan,edebiyata,siyasetten bilişime her alanda büyük başarılara ulaşmıştır.Günümüzde bir çok büyük şirketin yönetiminde kadınlar söz sahibidir. Örneğin Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler SABANCI gösterilebilir. Siyaset alanında bayan milletvekili ortalaması bir çok ülkeye göre artış göstermektedir.

Kadınlarımızın Bugün Çalıştığı meslekler

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Subay ve Astsubay Olarak

Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarında Polis ve Amir Olarak

Her Türlü Kamu Kurumunda Memur ve İşçi Kadrolarında Çalışarak.

Sağlık Sektöründe Doktor,Hemşire,ATT,Ebe ve Sağlık Memuru Olarak

Finans Sektöründe Bankacılık,Sigorta Brokerliği,Borsa Brokerliği ve Dealer Olarak

İletişim Sektöründe Call Center hizmetleri,Müşteri Hizmetleri Temsilciliği ve Kurumal İletişim Elemanı Olarak,Halkla İlişkiler Biriminde olarak

Bilişim Sektöründe Ar-Ge ve Teknik Personel Olarak,

Paylaş

0 Yorum var "Cumhuriyet döneminde çalışmaya başlayan Türk kadınlarının meslekleri nelerdir?"

Yorum Gönder