Boy kaç yaşına kadar uzamaya devam eder ve ne kadar uzar?

17 -18 yaşına doğru kemik uçlarında bulunan büyüme hücreleri kapanır ve büyüme tamamen sona erer.

Boyun uzaması için ; kemik büyüme hücrelerinin faal olması ve kapanmaması gerekir. büyüme hücreleri kapanmışsa , ne ilacı verirseniz verin , hangi sporu yaparsanız yapın boy uzamaz..

Eğer uzasaydı ; uzamanın sonu olamayacağına göre 60-70 yaşındaki insanlarda da boy uzaması olur , insanların boyu yüzlerce metre olurdu.

eğer kemik büyüme hücreleri kapanmışsa 27 yaş veya 77 yaş arasında bir fark yoktur...
aksi taktirde 77 yaşında da , dediğim gibi insanın boyu uzardı.
Nasıl ki bir ağacın kökü yoksa ; durup dururken topraktan ağaç bitmezse , boyda öyledir.. büyüme için ; büyüme hücreleri gereklidir.

toprak olmayan taş üzerine hangi gübreyi koyarsanız koyun , ot bitmeyeceğine göre , kemik büyüme hücreleri kapanmış bir insanında boyuda kati surette uzamaz.
eğer kemik büyüme hücreleriniz kapanmış ise , yapılacak bir şey olmadığını belirtmek isterim.

Kemik büyüme hücreleri kapanmayan 25 yaşındaki insanın boyu uzar..
bunun tersine kemik hücreleri 14 yaşında kapanan insanın boy uzaması durur ve bir daha boyu uzamaz.

Bu durumda büyümenizin olup olmayacağını anlamanın yegane yolu ; gerekli röntgen filmlerini çektirmek suretiyle kemik büyüme hücrelerinin kapanıp kapanmadığını görmektir..

Eğer kemik büyüme hücreleriniz kapanmışsa , artık büyümezsiniz..
Boy uzunluğunun %75′i genetik olduğu için kısa boylu birinin basketbol oynayarak boy uzatması mümkündür ama genetiğinde uzun boylu olan biri basketbol oynayarak çok daha uzun boya ulaşabilir. Kısa boylu kişilerin boy uzatması için daha çok basketbol oynaması gerekir. Süt içerekte boy uzamasına yardımcı olabilirsiniz. Süt gelişim döneminde olan bireylere çok faydalı olur. Çünkü sütte bulunan protein ve vitaminler vücudun her türlü gelişimine yardımcı olur. Gelişim döneminde olan birey hergün bir bardak süt içerek vücuduna gerekli protein ve viteminleri gönderir. Gelişim esnasında yeteri kadar gelişime destek olan protein ve vitaminler olmayınca vücudun boy uzaması pekte güzel sonuçlar vermiyor.

Paylaş

0 Yorum var "Boy kaç yaşına kadar uzamaya devam eder ve ne kadar uzar?"

Yorum Gönder