Polis koleji sınavları hakkında bilgi verir misiniz?

Polis Koleji Giriş Şartları Polis Koleji; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı liselerin Fen Bilimleri Alanı müfredatına uygun olarak lise derecesinde eğitim ve öğretim yapan Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak kurulmuş, parasız yatılı ve resmi üniformalı bir okuldur. 
Polis Koleji Mezunları; Emniyet Teşkilatına orta ve üst kademe amir yetiştiren Polis Akademisinde veya Emniyet Teşkilatının ihtiyaç duyacağı branşlardaki fakültelerde eğitim gördükten sonra Komiser Yardımcısı rütbesi ile Emniyet Teşkilatında çalışmaya başlamaktadırlar. 
Polis Kolejine 2005 yılında aşağıda belirtilen sınav aşamaları ile öğrenci alınacaktır.
Başvuru İşlemleri: 
Polis Koleji Aday Tespit Sınavı için başvurular 10 Ocak - 11 Şubat 2005 tarihleri arasında İlköğretim Okulu Müdürlükleri ve hazırlık sınıfı olan Lise ve Dengi Okul Müdürlüklerinde internet ortamında yapılacaktır.
Sınavlar: 
1-)Polis Koleji Aday Tespit Sınavı : Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan Polis Koleji Aday Tespit Sınavı 12 Haziran 2005 tarihinde saat 10:00’da Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) ve Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile birlikte 81 il merkezinde gerçekleştirilecektir.
Polis Koleji Aday Tespit sınavı sonuçları en geç Temmuz ayının son haftasında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Koleji Resmi Web Sitesi internet adreslerinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Başarılı adaylara İl Emniyet Müdürlüklerince tebligat yapılacaktır.
2-)Polis Kolejine Giriş Sınavı : Polis Koleji Aday Tespit sınavında başarılı olan adaylar, 08-14 Ağustos 2005 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacaklardır. Polis Kolejine Giriş Sınavı Mülakat, Beden Eğitimi Sınavı ve Yazılı Sınav (test) aşamalarından oluşmaktadır. 
Adaylarda Aranacak Şartlar:
(1)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 
(2)657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, 
(3)İlköğretim okulunu üç ve daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak,
(4)Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, 
(5)Yaş yönünden; 2005 Yılında yapılacak sınav için, hazırlık sınıfı okuyanlar için 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak, hazırlık sınıfı okumayanlar için 1990 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak. İlköğretim okulunun beşinci sınıfını bitirdikten sonra herhangi bir sebeple yaş düzeltmesi yaptırmış olanların düzeltmeden önceki yaşları geçerli sayılacak, ilköğretim okulunun beşinci sınıfını bitirmeden önce yaptırılan yaş düzeltmesinde ise düzeltilmiş yaşa itibar edilecektir. 
Öğrenime ara vermemiş olmak, 
(7)Herhangi bir okuldan, ahlaki veya disiplin sebebi ile çıkarılmamış olmak,
Hazırlık sınıfı hariç, Lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak, 
(9)Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
Boy Yönünden
ERKEKLER için en az; 
13 yaşından gün almamış olanların (1993 doğumlu) 139 cm., 
14 yaşından gün almamış olanların (1992 doğumlu) 144 cm., 
15 yaşından gün almamış olanların (1991 doğumlu) 151 cm., 
16 yaşından gün almamış olanların (1990 doğumlu) 156 cm., 
17 yaşından gün almamış olanların(1989 doğumlu) 160 cm boyunda olmaları, 
KIZLAR için en az; 
13 yaşından gün almamış olanların (1993 doğumlu) 144 cm., 
14 yaşından gün almamış olanların (1992 doğumlu) 147 cm., 
15 yaşından gün almamış olanların (1991 doğumlu) 151 cm., 
16 yaşından gün almamış olanların (1990 doğumlu) 156 cm., 
17 yaşından gün almamış olanların (1989 doğumlu) 160 cm boyunda olmaları gereklidir, 
Sınavlarda başarılı olan aday öğrenciler, Polis Koleji'nde en çok 20 gün süre ile intibak eğitimine alınırlar. İntibak eğitiminin başlama tarihinden itibaren 3 gün içinde Polis Koleji'ne müracaat etmeyen adayların yerine sırası ile yedek öğrenciler çağrılır. Bu süre içerisinde beslenme barınma ve sağlık giderleri okulca karşılanan öğrencilere, sağlık kurulu raporları aldırılır. Rapor sonucu aranan sağlık şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin kaydı yapılmayarak yerlerine sırası ile yedek adaylar çağrılır. Polis Koleji öğrencisi olacağı tespit edilenler, Yüklenme ve Kefalet senedi vermek şartıyla Polis Kolejine kayıt yaptırmaya hak kazanırlar





2009 polis koleji sinavi sorulari, 8 sinif polis akademisi sinavlari, 8 sinif polislik sinavi, 8 sinif polislik sinavlari, polis koleji sorulari 2009,


Paylaş

0 Yorum var "Polis koleji sınavları hakkında bilgi verir misiniz?"

Yorum Gönder