Anestezi bölümünün puanları nedir?

ÖSYM'nin sitesinde 2010 yılı Tercih Kılavuzu mevcuttur. 
Kılavuzu inceleyerek lisans ve önlisans programlarının hangi puan türüyle öğrenci aldığına dair bilgi edinebilirsiniz. 
Ayrıca başarı sıranıza bakarak istediğiniz bölüme yerleşip yerleşemeyeceğiniz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

ÖSYM'nin sitesinde 2010 yılı Yüksek Öğretim Programları Rehberi de hizmete sunulmuştur. Başarı sıranıza uygun bölümleri bulabilirsiniz.
Tercih kılavuzu için lütfen tıklayın

ÖSYM Tercih Robotu için lütfen tıklayın

Tercih robotunda program adı kısmına anestezi yazarsanız bütün üniversitelerdeki anestezi bölümlerini görebilirsiniz.

anestesi puanlari anestezi bolumunde oncelik baraji gecemeyen tercih yapabilirmi canakkale anestezi bolumu puanlari osym anestezi taban puanlari

Hint bülbülü ve yetiştirilmesi hakkında bilgi verir misiniz?

Bu kuşlar üreme konusunda oldukça verimlidirler.Yaşadıkları ortama,kafeslerine ve size alıştıktan sonra hemen üreme faaliyetlerine girişirler.Yuva olarak kapalı hasır yuvayı tercih ederler çünkü mahremiyeti severler.Yuvayı telyiz,kendir v.b.g verdiğiniz malzemelerle erkek kuş yapar ve dişiyi yuvaya davet eder.Yuvaya girip gaga tıkırdatmalar,birbirlerini kaşımalar çiftin anlaştıklarının işaretleridir.Bundan sonra çiftleşme gerçekleşebilir.Erkek sert bir biçimde öterek ense tüylerini kabartır vücudunu dişinin yanında dik konuma getirip onu etkilemeye çalışır.Bundan sonra dişi kendini hazır hissediyorsa ve çiftleşmişse 4-5 gün içersinde yumurtlar.Tabi bu dişiye bağlıdır, süreyi uzatabilirde.Onun yumurtlayacağını eğer genç bir dişiyse;hastalanmış gibi kabarmasından ve hareketsizleşmesinden anlayabilirsiniz.Olgun bir dişiyse;çok mürekkep balığı kemiği tüketmesinden anlayabilirsiniz.Mürekkep balığı kemiği bu kuşların kafeslerinde mutlaka bulunmalıdır ki dişi kuş yumurtlamadan önce gerekli kalsiyumu alıp yumurtasını oluşturabilsin. 



hint bulbulleri hakkinda bilgi hint bulbulu hint bulbulu hakkinda bilgi hint bulbulu hakkinda hersey hint bulbulu video 


Boy uzatmak için neler yapılmalıdır?

Boyun uzunluğu önce genetik olarak gerçekleşir eğer ailenizin boylarıda kısaysa bu sizde genetik bir oluşumdur.

En uygun beslenme tarzı, sebze, meyve ve proteinlerin dengeli alınması. Sağlıklı bir gebelik sonunda genellikle kız çocukları 48 cm, erkek çocukları 50 cm boyunda doğuyor ve süratle uzamaya devam ediyorlar. Normal kemik büyümesi için yeterli proteinin alınması, A, C, D vitaminleri, kalsiyum, fosfor ve iyotlu gıdaların yeterli miktarda tüketilmesi gerekiyor. Çinko ve bakır gibi elementler de boy uzaması için oldukça gerekli mineraller. Fakat "bu vitamin ve mineraller ne kadar fazla alınırsa boy o kadar uzun olur" diye düşünmemek gerekir. Bunlar sadece boyun normal şekilde uzamasını sağlar ve eksikliğinde boy kısalığı görülebilir.

Protein ve gerekli minerallerin yeterince alınabilmesi için et ve süt ürünlerinin çocukluk ve ergenlik döneminde düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor. Çiğ yenebilecek sebze ve meyvelerin mümkün olduğunca pişirilmeden yedirilmesi gerekiyor. Her türlü katı gıdayı alabilen çocuklarda ek vitamin takviyesine gerek olmuyor. Alınan ek vitaminlerin boy uzamasına bir katkısı bulunmuyor.
Gereğinden fazla alınan protein ve kalori de boyu uzatmıyor.

Beslenme yetersizliği boy kısalığı nedenlerinin başında gelir hatta en önemlisidir. Yiyecekler boy uzamasında ne ölçüde etkilidir ya da bir etkisi var mıdır? Evet kesinlikle vardır hatta gıdaların boya etkisi hamilelik döneminde başlar. Çocuğun normal boylu olabilmesi için anne sağlıklı, düzenli ve dengeli beslenmeli, sigara ve alkolden uzak durmalı, hamilelik döneminde diyet uygulayacaksa bu diyet çok sıkı olmamalı hatta kilo vermek için çalışmamalıdır. Ayrıca fazla alınacak kiloların da gebeliğin sağlıklı şekilde sürmesini engelleyebileceği unutulmamalıdır.


Çocukluk döneminde iyi bir gelişim için uyku çok önemlidir. Düzenli uykunun, zihinsel ve fiziksel gelişim için önemi, bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
boy uzamasi icin ne yapilmali boy uzamasi icin ne yapmali boy uzamasi icin neler yapilmali boy uzatmak icin ne yapilmali boyun uzamasi icin ne yapilmali

9. SINIFTA ÖNEMLİ KARAR; ALAN SEÇİMİ

9. SINIFTA ÖNEMLİ KARAR; ALAN SEÇİMİ

Ahmet YILDIZ
ayildizpdr@hotmail.com
Kigem Eğitim Uzmanı

"Eyvah ben ne yaptım ? Neden bu alana yöneldim ?istediğim mesleğe sahip olamayacağım." Gibi yakınmaları 11. Sınıfta söylememek için 9. Sınıfta önemli bir karar vermelisiniz. Bu karar sizin mesleğinizi, işinizi, arkadaşlarınızı, statünüzü doğrudan etkileyen bir karardır. Bu karar "alan seçimi"'dir.

M.E.B. göre 9. sınıfta öğrenciler ilgi, yetenek ve en önemlisi alan kaynaklık eden derslerin ortalamasına göre belirli bir alana yönelir veya yönlendirilir.
Alan seçimi neden önemli;

Seçeceğiniz alan sizin ÖSS sınavında alacağınız puanınızı doğrudan etkileyecektir. Seçtiği alanla ilgili bir bölümü ÖSS sınav sonrasında seçen bir öğrencinin ağrılı orta öğretim başarı puanı 0,8 ile çarpılırken, alanı dışında bir bölümü seçen öğrencinin ağırlı orta öğretim başarı puanı 0.3 ile çarpılacaktır. 

Yani alanı doğrultusunda tercih yapan bir öğrenci %21 gibi önemli bir adımı alan seçimiyle atmış oluyor. Somutlaştırırsak; bir öğrenci fen alanını istiyorsa ve eczacılığı tercih ediyorsa A.O.B.P. 0.8ile çarpılacak aynı öğrenci Türkçe öğretmenliğini seçtiği taktirde A.O.B.P. 0.3 ile çarpılacaktır. Bu yüzden alanınızı seçerken aslında bir nevi mesleğinizi de seçiyorsunuz. Bu yüzden alan seçimi konusunda mümkün olduğuna doğru adımı atmaya çalışmalısınız. 

Liselerde okutulan alanlar, alana kaynaklık eden dersler ve istenen alana yönelinebilmesi için gerekli olan not ortalamaları ve alanların ÖSS sınavındaki analizleri aşağıda verilmiştir.


1.FEN (SAYISAL) BİLİMLERİ ALANI

3.SOSYAL ALANI

4.DİL ALANI

4.DİL ALANI

bir öğrencinin dil alanına yönelebilmesi için alana kaynaklık eden Türk dili ve edebiyatı e yabanı dil derslerinin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalaması en az 3.00 olmalıdır. 
Bu alana yönelen öğrencilerin üniversite sınavından sonra seçebileceği bazı meslekler şunlardır; Alman Dili Ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği, Çin Dili Ve Edebiyatı, Fransız Dili Edebiyatı, İngiliz Dil Bilimi, İtalyan Dili Ve Edebiyatı, Mütercim Tercümanlık, Turizm Rehberliği, Yunan D,İli Ve Edebiyatı V.b.
ÖSS'de dil alanı;
• 2002 ÖSS'de en yüksek dil puan: 146.400
• 2002 ÖSS'de en düşük dil puanı: 41.898
• ÖSS sınavında ortalama (0,8 ağırlıklı orta öğretim başarı puanıyla) 11.247 kişi dil alanından sınava girmiş ve tercihte bulunmuş
• ÖSS sınavında ortalama (0,3 ağırlıklı orta öğretim başarı puanıyla) 20.959 kişi dil alanından sınava girmiş ve tercihte bulunmuş
• üniversitelerin dil alanındaki öğrencilere ayırdığı kontenjan sayısı 10.959 kişidir.
NOT:
1. sanat alanına yönelebilmek için alana kaynaklık eden Türk dili ve edebiyatı ile seçmeli resim veya müzik derslerinin yıl sonu ağırlıklı ortalaması en az 3.00 olmalıdır.
2. spor alanına yönelebilmek için alana kaynaklık den beden eğitimi ve biyoloji derslerinin yıl sonu ağırlıklı ortalaması en az 3.00 olmalıdır.
3. alana yönelme şartını taşımayan öğrencilerin alana kaynaklık eden derslerin ortalamalarından hangisi yüksek ise o alana, sınıf öğretmeni, okul idaresi e okul rehber öğretmeni tarafından yönlendirilir.

3.SOSYAL ALANI

bir öğrencinin Sosyal alanına yönelebilmesi için alana kaynaklık eden Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya derslerinin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalaması en az 3.00 olmalıdır. 

Bu alana yönelen öğrencilerin üniversite sınavından sonra seçebileceği bazı meslekler şunlardır; Anaokulu Öğretmenliği, Coğrafya, Gazetecilik, Halkla İlişkiler, İletişim, İşitme Engelliler Öğretmenliği, Sanat Tarihi, Sinema Ve Televizyon, Tarih Öğretmenliği, Türk Dili Ve Edebiyatı, Türkçe Öğretmenliği V.b.

ÖSS'de sözel alanı;
• 2002 ÖSS'de en yüksek sözel puan: 173.230
• 2002 ÖSS'de en düşük sözel puan: 68.227
• ÖSS sınavında ortalama (0,8 ağırlıklı orta öğretim başarı puanıyla) 388.236 kişi sözel alanından sınava girmiş ve tercihte bulunmuş
• üniversitelerin sözel alanındaki öğrencilere ayırdığı kontenjan sayısı 25.734 kişidir.
sözel alanında okuyan bir öğrenci için 10. ve 11. sınıfta derslerin ağırlıklandırılmaları şu şekildedir; matematik: % 9, fen bilimleri (fizik, kimya, biyoloji) % 9, sosyal (tarih, coğrafya, felsefe grubu) % 41, Türkçe ise % 41 oranındadır.

1.FEN (SAYISAL) BİLİMLERİ ALANI

bir öğrencinin fen bilimleri alanına yönelebilmesi için alana kaynaklık eden biyoloji, fizik, kimya, matematik derslerinin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalaması en az 3.00 olmalıdır. 

Bu alana yönelen öğrencilerin üniversite sınavından sonra seçebileceği bazı meslekler şunlardır; Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Teknolojisi Ve Bilişim, Biyokimya, Biyoloji, Eczacılık, Ekonometri, Elektronik Mühendisliği, Hemşirelik, İç Mimarlık, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Matematik Öğretmenliği, Moleküler Biyoloji Ve Genetik, Nükleer Eneri Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Veterinerlik. V.b.
ÖSS'de fen alanı;
• 2002 ÖSS'de en yüksek sayısal puan: 184.993
• 2002 ÖSS'de en düşük sayısal puan: 79.042
• ÖSS sınavında ortalama (0,8 ağırlıklı orta öğretim başarı puanıyla) 220.104 kişi fen alanından sınava girmiş ve tercihte bulunmuş
• üniversitelerin fen alanındaki öğrencilere ayırdığı kontenjan sayısı 80.841 kişidir.
Fen bilimleri alanında okuyan bir öğrenci için 10. ve 11. sınıfta derslerin ağırlıklandırılmaları şu şekildedir; matematik: % 41, fen bilimleri (fizik, kimya, biyoloji) %41, sosyal (tarih, coğrafya, felsefe grubu) % 9, Türkçe ise %9 oranındadır.

2.EŞİT AĞIRLIK (TÜRKÇE- MATEMATİK) ALANI

bir öğrencinin eşit ağırlık alanına yönelebilmesi için alana kaynaklık eden Türk dili ve edebiyatı ve matematik derslerinin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalaması en az 3.00 olmalıdır. 

Bu alana yönelen öğrencilerin üniversite sınavından sonra seçebileceği bazı meslekler şunlardır; Avrupa Birliği İlişkileri, Bankacılık Ve Finans, Bilgi Ve Belge Yönetimi, Ekonomi, Felsefe, Hukuk, İktisat, Kamu Yönetimi, Okul Öncesi Öğretmenliği, Psikoloji, Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Siyaset Bilimi Ve Uluslar Arası İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Uluslar Arası Ticaret Ve Finansman V.b.

ÖSS'de EA alanı;
• 2002 ÖSS'de en yüksek EA puan: 171.634
• 2002 ÖSS'de en düşük EA puan: 77.873
• ÖSS sınavında ortalama (0,8 ağırlıklı orta öğretim başarı puanıyla) 288.097 kişi EA alanından sınava girmiş ve tercihte bulunmuş
• üniversitelerin EA alanındaki öğrencilere ayırdığı kontenjan sayısı 62.689 kişidir.

Eşit ağırlık alanında okuyan bir öğrenci için 10. ve 11. sınıfta derslerin ağırlıklandırılmaları şu şekildedir; matematik: % 36, fen bilimleri (fizik, kimya, biyoloji) %14, sosyal (tarih, coğrafya, felsefe grubu) % 14, Türkçe ise % 36 oranındadır.

Pro Evolution Soccer 2011, 1.03 yaması

Konami, PC, PS3 ve Xbox 360 platformları için geliştirdiği futbol oyunu Pro Evolution Soccer 2011′i 1.03 versiyonuna yükselten yamayı yayımladı. Oyuna yeni kramponlar ekleyen, bazı takımların formalarını değiştiren ve son transferleri içeren 15 MB’lık yamay ıbu adresten indirebilirsiniz.

Movie Star Planet oyununda para hilesi nasıl yapılır?

BİR YORUM ; EBEVEYINLER YAZAN YERE TIKLAYINIZ ONLARI OKUDUKTAN SONRA İLK ONCE YAZANI KOPYALA YAPIŞTIR YAPIN.....SONRA KENDI HESAPINIZA GIRIN VE BIR OYUNA GIDIP BITIRDIKTEN SONRA ŞU SİTEYE GİRİN ORADAKI BOŞLUĞA MOVİESTARPLANET.COM YAZIN VE ÇIKIP HESABINIZA GERİ DÖNÜN................İYİ ŞANSLARRRRRR


movie star planet movie star planet hileleri moviestarplanet moviestarplanet hileleri moviestarplanet para hilesi

Brucella hastalığı bulaşıcı mıdır?

Brucella hastalığı bulaşıcı mıdır?

8. Brusellozis İnsanlara Nasıl Bulaşır? Brucella mikroorganizmaları insanlara çeşitli yollarla bulaşmaktadır. En yaygın bulaşma yolu mikroorganizma ile bulaşık çiğ süt ve süt ürünlerinin (peynir, krema, tereyağı, dondurma vs.) tüketilmesidir. Ülkemizde koyun-keçi sütlerinden yapılan peynirler genellikle hiçbir ısıtma işlemi uygulanmadan yapılmakta ve insanlar için risk taşımaktadır. Enfekte hayvanlar, hayvan karkasları, atık yavru ve atık yapan hayvanların genital akıntıları, idrar ve dışkıları ile doğrudan temas ile bulaşma olabilir. Doğrudan temasta sindirim sistemi ile bulaşma ön planda olmakla birlikte hasarlı deriden ve solunum yoluyla bulaşma da söz konusudur. Hayvan gübresi ile bulaşan sebzelerin tüketimi de insan enfeksiyonlarından sorumlu olabilir.
Hayvan yetiştirenler, veteriner hekimler ve veteriner sağlık teknisyenleri, mezbaha çalışanları, et sanayiinde çalışanlar ve laboratuvar çalışanları brusellozisin bulaşması açısından daha fazla riske sahiptir.
19. Brusellozis İnsanlara Et ile Bulaşır mı?
Et çok nadiren bir bulaşma kaynağıdır. Çünkü genellikle çiğ olarak yenilmez, hastalığa neden olan bakteriler normal olarak kas dokusunda bulunmaz ve normal pişirme ısısında ölürler. Özellikle karaciğer, dalak gibi organların iyi pişirilmeden tüketilmesi ile bulaşma olabilir.
Hastalık insanlara daha çok enfekte hayvanların kesimi ve bu hayvanların organlarına temas edilmesi ile bulaşabilir.
20. Brusellozis İnsandan İnsana Bulaşır mı?
İnsandan insana doğrudan bulaşma son derece azdır. Nadiren süt veren annelerden bebeklerine ve seksüel yolla bulaşmanın olduğu bildirilmiştir.



brucella hastaligi brucella testi brusella belirtileri brusella bulasicimidir brusella nasil bulasir